HienoStella

Pieni Taidekauppa

VikaTikki

HienoStellalla on syksyllä -23 avattu ompelimo Helsingin Vuosaaressa! Ompelimolla valmistuu oman malliston tekstiilituotteita. Tuotteet valmistuu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan pukuompelijan ammattitutkinnolla. Ompelimolla tehdään myös korjauksia, tuunauksia ja tilaustöitä aina ajan salliessa.

Yksilöllisiä tuotteita syntyy mm. Jalasjärvellä toimivan Lennol Oy:n sivuvirrasta. Lennol on tekstiilisisustamisen ja pehmusteteollisuuden suomalainen asiantuntija, joka käyttää omia tuotteitaan valmistaessaan erittäin laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja materiaaleja. Lennolin ylijäämästä valmistuu VikaTikissä pieniä eriä erilaisia huippulaatuisia tuotteita.

Materiaaleina toimivat myös kirpputorien aarteet ja muut hylätyt hyväkuntoiset tekstiilit. Ne päätyvät VikaTikissä toimittamaan uutta tehtävää jossain uudessa muodossa. Kaikista käytössä olevista materiaaleista, joita ompelimolle päätyy tavalla tai toisella, syntyy erilaisia tuotteita: vaatteita, asusteita, laukkuja, pussukoita, sisustustekstiilejä jne. Pääasia on että käytettävät tekstiilit ovat olemassa ja pääsevät tavalla tai toisella käyttöön, tekstiilijätteeksi päätymisen sijaan. Satunnaisista tekstiileistä valmistetut tuotteet ovat usein uniikkikappaleita.

Löydät VikaTikissä valmistuneita tuotteita Helsingistä Redin Kierrätyskeskuksen SHM Storesta, jossa VikaTikillä on oma osasto. Kiitos että autat saamaan hylätyt ja ylijääneet tekstiilit uuteen kiertoon!

Korjausompelu ja muut tilaustyöt

Ompelimolla myös korjataan ja tuunataan naisten, miesten ja lasten vaatteita, sekä kodin tekstiilejä.  Kysy rohkeasti mikäli kaapissasi lojuu korjausta kaipaava vaate tai tekstiili. Myös hyvin erilaiset tilaustyöt useimiten onnistuvat, lukuunottamatta hääpukuja, miesten pukuja ja juhlapukuja, joita ei valmisteta ajanpuutteen vuoksi. Hinta-arvion teettäminen on maksutonta eikä sovituksista veloiteta erikseen. Hinnasto on suuntaa-antava.  Tuntiveloituksena tehtävän työn hinta on 60e/h.

Voit tuoda tekstiilit korjaukseen yhdessä sovittuna aikana. Mikäli asut kaukana tai kulkeminen on muuten hankalaa, niin voit postittaa tekstiilit ompelimolle. Otathan siinä tapauksessa yhteyttä, niin sovitaan toimituksesta. Valmiit työt postitetaan takaisinpäin postimaksua 7€ vastaan. 

Toimitusaika korjauksille on 1-2 viikkoa, riipuen silloisesta työmäärästä ompelimolla. Maksuna käteinen, korttimaksu tai MobilePay. 

Ajanvaraus

Voit ottaa yhteyttä tai katsoa suoraan ajanvarauskalenteristamme sinulle sopivan ajan ompelimokäynnille. (Joulun alla ajanvarauskalenteri saattaa olla pois käytöstä ajanpuutteen vuoksi)

Yhteystiedot

Puhelut ja tekstiviestit: 0414344875/Jaana
Sähköposti: vikatikki@hienostella.fi
Facebook: VikaTikki